Gaat de hypotheekrente dalen?

Toen zo’n tweeënhalf jaar geleden de inflatie in de eurozone opliep, greep de ECB in door de rente voor banken in tien stappen te verhogen van 0% naar 4%. Het werd zo een stuk duurder om geld te lenen voor de aanschaf van een woning of voor andere uitgaven. Nu de inflatie daalt, heeft de ECB de rente een klein stapje verlaagd.
Maar krijgt u dan ook een lagere hypotheekrente?

Lees meer

Uw spullen goed verzekerd op vakantie

Elke reisverzekering kent standaard een dekking voor bagage. Uw spullen zijn dan tijdens de vakantie verzekerd voor verlies, diefstal of beschadiging.
Maar dat betekent niet dat een verzekeraar altijd klakkeloos uitkeert. Er wordt van u verwacht dat u goed op uw spullen past.

Lees meer

Opstalverzekering is duurder geworden

Woningeigenaren betalen gemiddeld 415 euro per jaar voor hun opstalverzekering. Dat is 40% meer dan vijf jaar geleden. Wat is de oorzaak van die stijging?
En kunt u overstappen naar een andere woonhuisverzekering?
 

Lees meer

Zonnepanelen aanschaffen ja of nee?

Nederland is op dit moment wereldkampioen zonnepanelen. Er zijn er maar liefst 3,5 per inwoner. Het succes is grotendeels te danken aan de salderingsregeling.
Maar energiebedrijven brengen nu vaak kosten in rekening voor zonnepanelenbezitters en de hele salderingsregeling dreigt per 1 januari 2027 te verdwijnen.
Heeft het nog zin om zonnepanelen te kopen?

Lees meer